Nieuws

Dromen zijn geen bedrog KIJK - 22 augustus 2019 We doen het allemaal, elke nacht: dromen. Maar wat is dat voor merkwaardige activiteit? Zijn dromen nutteloze fantasieën of hebben ze een functie? Onderzoek naar de wetenschap achter dromen begint – uiteraard – bij de hersenen. Hersenscans laten zien dat ons brein tijdens een droom in grote lijnen net zo functioneert als wanneer we wakker zijn. Het verschil zit hem in het feit dat tijdens onze slaap de visuele en motorische centra meer activiteit vertonen. Dat verklaart waarom de meeste dromen visueel en actief van aard zijn.
Stress zorgt voor veel verzuim op werk: 'Blijkbaar is het een taboe' NOS - 6 augustus 2019 Financiële problemen, een echtscheiding, zorgen om een zieke moeder of ruzie op de werkvloer: de stress over dit soort zaken leidt tot veel werkverzuim. Om meer aandacht te krijgen voor de psychische en lichamelijke gevolgen, start de campagne Weet jij wat er speelt?
Steeds meer werknemers kampen met burn-outklachten NOS - 31-01-2019 Steeds meer werknemers kampen met burn- outklachten. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse 'Arbobalans' van onderzoeksinstituut TNO. In 2007 zei ruim 11 procent van de werknemers burn- outklachten te hebben. In tien jaar tijd is dat geleidelijk gestegen tot 16 procent. Minder vrijheid, meer te doen Volgens TNO zijn er twee belangrijke oorzaken voor de stijging van het aantal burn-outklachten. Allereerst ervaren mensen minder vrijheid als ze aan het werk zijn. Ten tweede wordt er meer van ze gevraagd. Die twee zaken verhogen de de werkstress en -druk, aldus TNO.
Yvonne van Lingen Bedrijfscoaching | Training

Nieuws

Dromen zijn geen bedrog KIJK - 22 augustus 2019 We doen het allemaal, elke nacht: dromen. Maar wat is dat voor merkwaardige activiteit? Zijn dromen nutteloze fantasieën of hebben ze een functie? Onderzoek naar de wetenschap achter dromen begint – uiteraard – bij de hersenen. Hersenscans laten zien dat ons brein tijdens een droom in grote lijnen net zo functioneert als wanneer we wakker zijn. Het verschil zit hem in het feit dat tijdens onze slaap de visuele en motorische centra meer activiteit vertonen. Dat verklaart waarom de meeste dromen visueel en actief van aard zijn. Stress zorgt voor veel verzuim op werk: 'Blijkbaar is het een taboe' NOS - 6 augustus 2019 Financiële problemen, een echtscheiding, zorgen om een zieke moeder of ruzie op de werkvloer: de stress over dit soort zaken leidt tot veel werkverzuim. Om meer aandacht te krijgen voor de psychische en lichamelijke gevolgen, start de campagne Weet jij wat er speelt? Steeds meer werknemers kampen met burn-outklachten NOS - 31-01-2019 Steeds meer werknemers kampen met burn- outklachten. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse 'Arbobalans' van onderzoeksinstituut TNO. In 2007 zei ruim 11 procent van de werknemers burn-outklachten te hebben. In tien jaar tijd is dat geleidelijk gestegen tot 16 procent. Minder vrijheid, meer te doen Volgens TNO zijn er twee belangrijke oorzaken voor de stijging van het aantal burn-outklachten. Allereerst ervaren mensen minder vrijheid als ze aan het werk zijn. Ten tweede wordt er meer van ze gevraagd. Die twee zaken verhogen de de werkstress en -druk, aldus TNO.
Yvonne van Lingen Bedrijfscoaching | Training