Nieuws

Wegwijzer Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen www.tno.nl - 18-02-2020 Zo’n 16% van de werknemers heeft op de werkvloer te maken met ongewenste omgangsvormen van collega’s of leidinggevenden (Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018, TNO/CBS). Een vertrouwenspersoon kan helpen bij het voorkomen of verminderen van de psychosociale arbeidsbelasting die daardoor kan ontstaan. Voor werknemers, werkgevers en mensen die vertrouwenspersoon zijn of willen worden heeft TNO op verzoek van het ministerie van SZW de Wegwijzer Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen ontwikkeld.
Open kantoorruimtes zijn gevangenissen voor het brein https://www.healthlab.be - 15-06-2015 Theo Comperntolle omschrijft open kantoor- ruimtes als gevangenissen voor het brein. Plekken waar we ziek worden, niet productief zijn en tegen de verwachtingen in zelfs minder samenwerken. “In je boek schrijf je: hoe goedkoper het kantoor, hoe duurder het eigenlijk wordt.” “Dat zijn van die domme besparingen. Ik heb het zelfs uitgerekend; wat je maximaal kunt winnen in een kantoor door het goedkoper te maken, door al die mensen samen te zetten. en wat je verliest op langere termijn. Dat kantoor kost niets in vergelijking met het salaris van die mensen die daarin moeten werken.
Werkstress: 3 best practices Pwnet.nl - 11 november 2019 Maar liefst een op de zes werknemers kampt met burn-outklachten. En ruim 35 procent van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Hoe ga je als HR werkstress in de organisatie effectief te lijf? Drie HR-managers aan het woord. Werkstress aanhoudende zorg Zo langzamerhand is werkstress een aanhoudende zorg in de dagelijkse praktijk van de HR-manager. Het aantal werknemers met burn-outklachten neemt gestaag toe. Waar in 2015 nog 13 procent van de werknemers last had van burn-outklachten, was dat in 2018 al gestegen naar ruim 17 procent.

Nieuws

Wegwijzer Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen www.tno.nl - 18-02-2020 Zo’n 16% van de werknemers heeft op de werkvloer te maken met ongewenste omgangsvormen van collega’s of leidinggevenden (Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018, TNO/CBS). Een vertrouwenspersoon kan helpen bij het voorkomen of verminderen van de psychosociale arbeidsbelasting die daardoor kan ontstaan. Voor werknemers, werkgevers en mensen die vertrouwenspersoon zijn of willen worden heeft TNO op verzoek van het ministerie van SZW de Wegwijzer Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen ontwikkeld. Open kantoorruimtes zijn gevangenissen voor het brein https://www.healthlab.be - 15-06-2015 Theo Compernolle omschrijft open kantoorruimtes als gevangenissen voor het brein. Plekken waar we ziek worden, niet productief zijn en tegen de verwachtingen in zelfs minder samenwerken. “In je boek schrijf je: "hoe goedkoper het kantoor, hoe duurder het eigenlijk wordt". “Dat zijn van die domme besparingen. Ik heb het zelfs uitgerekend; wat je maximaal kunt winnen in een kantoor door het goedkoper te maken, door al die mensen samen te zetten. en wat je verliest op langere termijn. Dat kantoor kost niets in vergelijking met het salaris van die mensen die daarin moeten werken. “ Aanpak werkstress: 3 best practices Pwnet.nl - 11 november 2019 Maar liefst een op de zes werknemers kampt met burn-outklachten. En ruim 35 procent van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Hoe ga je als HR werkstress in de organisatie effectief te lijf? Drie HR-managers aan het woord. Werkstress aanhoudende zorg Zo langzamerhand is werkstress een aanhoudende zorg in de dagelijkse praktijk van de HR-manager. Het aantal werknemers met burn-outklachten neemt gestaag toe. Waar in 2015 nog 13 procent van de werknemers last had van burn-outklachten, was dat in 2018 al gestegen naar ruim 17 procent.
Yvonne van Lingen Bedrijfscoaching | Training