Nieuws

Aanpak werkstress: 3 best practices Pwnet.nl - 11 november 2019 Maar liefst een op de zes werknemers kampt met burn-outklachten. En ruim 35 procent van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Hoe ga je als HR werkstress in de organisatie effectief te lijf? Drie HR-managers aan het woord. Werkstress aanhoudende zorg Zo langzamerhand is werkstress een aanhoudende zorg in de dagelijkse praktijk van de HR-manager. Het aantal werknemers met burn-outklachten neemt gestaag toe. Waar in 2015 nog 13 procent van de werknemers last had van burn-outklachten, was dat in 2018 al gestegen naar ruim 17 procent.
Certificering Vertrouwenspersoon 31 oktober 2019 Vandaag heb ik het certificaat behaald voor de opleiding Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen als Integriteit en heb ik de LVV certificering aangevraagd. Als externe Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit zorg ik voor de opvang en begeleiding van de medewerker bij meldingen en klachten. Ik bied een luisterend oor, denk mee en geef ondersteuning bij mogelijke vervolgstappen. Bent u op zoek naar een vertrouwenspersoon voor uw organisatie? Neemt u dan contact op voor het maken van een afspraak!
Duurzame inzetbaarheid Miljoenennota 2019 - 17 september 2019 Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema voor het kabinet. Om blijvende aandacht voor duurzame inzetbaarheid te faciliteren, wordt er vanaf 2020 structureel 10 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld. Sociale partners zullen per sector maatwerk- afspraken maken over duurzame inzetbaarheid en de mogelijkheden om vervroegd uit te treden met gebruikmaking van de tijdelijke RVU-vrijstelling. Het kabinet stelt voor deze maatwerkaanpak vanaf 2021 vier keer 200 miljoen euro beschikbaar.
Yvonne van Lingen Bedrijfscoaching | Training

Nieuws

Aanpak werkstress: 3 best practices Pwnet.nl - 11 november 2019 Maar liefst een op de zes werknemers kampt met burn-outklachten. En ruim 35 procent van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Hoe ga je als HR werkstress in de organisatie effectief te lijf? Drie HR-managers aan het woord. Werkstress aanhoudende zorg Zo langzamerhand is werkstress een aanhoudende zorg in de dagelijkse praktijk van de HR-manager. Het aantal werknemers met burn-outklachten neemt gestaag toe. Waar in 2015 nog 13 procent van de werknemers last had van burn-outklachten, was dat in 2018 al gestegen naar ruim 17 procent. Certificering Vertrouwenspersoon 31 oktober 2019 Vanaf vandaag ben ik gecertificeerd vertrouwenspersoon (LVV) voor zowel de vakgebieden ongewenste omgangsvormen als integriteit. Als externe Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit zorg ik voor de opvang en begeleiding van de medewerker bij meldingen en klachten. Ik bied een luisterend oor, denk mee en geef ondersteuning bij mogelijke vervolgstappen. Bent u op zoek naar een vertrouwenspersoon voor uw organisatie? Neemt u dan contact op voor het maken van een afspraak! Duurzame inzetbaarheid Miljoenennota 2019 - 17 september 2019 Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema voor het kabinet. Om blijvende aandacht voor duurzame inzetbaarheid te faciliteren, wordt er vanaf 2020 structureel 10 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld. Sociale partners zullen per sector maatwerk- afspraken maken over duurzame inzetbaarheid en de mogelijkheden om vervroegd uit te treden met gebruikmaking van de tijdelijke RVU-vrijstelling. Het kabinet stelt voor deze maatwerkaanpak vanaf 2021 vier keer 200 miljoen euro beschikbaar.
Yvonne van Lingen Bedrijfscoaching | Training